DCA  Middelen

DCA zal in heel China actief zijn om nieuwe tuinbouwprojecten voor zijn deelnemende leden te verwerven. Het belangrijkste klantenbestand in China ligt bij de regeringen, meestal op provinciaal niveau, maar ook op lokaal niveau. Vanwege de omvang van hun behoeften zijn niet veel bedrijven in staat (en bovendien niet bereid) hun capaciteit te besteden aan het bouwen van deze grote projecten. Het hebben van een vereniging waar fabrikanten aanwezig zijn die elk individueel onderdeel kunnen produceren en een zeer hoge capaciteit hebben, zal zeer goed worden ontvangen in de beoogde markt.

Middelen van DCA

Capaciteitstoename

Investeringspotentieel met de juiste balans om Dezhou een tweede thuisbasis te maken voor onze Nederlandse tuinbouwsector in structurele samenwerking met de Chinese industrie. Het vergroten van de capaciteit als een voorwaarde om daadwerkelijk een verschil te maken in de huidige markt en om het tastbare verschil voor China te zijn, kan ons samen naar een hoger niveau brengen en ons een sleutelpositie geven binnen de Chinese tuinbouw transformatie en ontwikkelingen.

Kostprijsverlaging

Meer lokaal produceren leidt tot lagere kosten. De strijd om Chinese investeerders tussen lokaal, importeren of kiezen voor andere kwaliteit ligt op de achtergrond. Minder logistieke kosten, een kortere levertijd, geen onzekere invoerrechten maakt de keuze eenvoudig. Vanuit Dezhou de hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs. DCA zal op veel fronten de beste keus blijken te zijn.

Veilig stellen exportpositie

DCA in de gewenste samenstelling, gevestigd in Dezhou, zal naast een belangrijke speler voor de lokale markt op termijn een zeer sterke exporteur worden vanuit China.

 

Wereldwijd leiderschap op het gebied van tuinbouw zal in de toekomst door DCA worden ingevuld. Met alle middelen geconcentreerd in het cluster en de bijkomende exportvoordelen door een Chinese positie kunnen we langdurig onze hoofdrol vasthouden en daadwerkelijk uitbouwen.

Bedrijfspositie

DCA en haar Chinese initiatiefnemers hebben de basis gelegd voor de Nederlandse partners van DCA met een betere controle over de te nemen stappen en aanwezigheid in China. Meer bewegingsvrijheid, meer invloed op eigen productapplicaties en naam.

 

Simpelweg omdat de Nederlandse bedrijven er middenin staan ​​om samen te staan ​​in de DCA. En als onderdeel van DCA bent u mogelijk zelfs belangrijker, meer onderscheidend, dan andere Chinese bedrijven uit de branche. 

 

In tegenstelling tot gebruikelijke werkwijzen in andere landen waarbij de Nederlandse kassenbouwers het voortouw nemen om aansluitend de Nederlandse maakindustrie te laten volgen, is er in China een andere strategie nodig. In China zijn de Nederlandse kassenbouwers niet volledig welkom, worden slechts als technisch handelaar en organisator gezien, met als gevolg dat ze slechts een klein deel mogen leveren aan Chinese bedrijven en feitelijke geen positie mogen innemen in de grootst potentiële markt voor de toekomst.

 

Een goede reden om onze aanpak te veranderen. Ten eerste starten van de maakindustrie en stap voor stap uitbouwen, DCA heeft de positie. En aansluitend de Nederlandse bouwers betrekken met voor China aansluitende werkwijzen ter verkrijging van een gerespecteerde positie.

 

In Dezhou is dit mogelijk middels DCA.

Het beste wat aangeboden wordt

Praktisch gezien heeft DCA de beste kansen om het leidend voorbeeld te zijn voor de hervorming van de tuinbouwsector in zijn diversiteit op Chinees grondgebied.

 

DCA is verantwoordelijk voor het organiseren van de investering die leidt tot een concreet toonaangevend cluster in Dezhou, dat het hoogst haalbare is voor China.

 

DCA zal zich snel positief onderscheiden en haar plaats in China innemen.

Flexibel standaardiseren en Innoveren

Uit de Nederlandse standaard zal een Chinese norm moeten worden afgeleid en dienen te worden ontworpen.

 

DCA wil hierbij de leiding nemen en op een structurele manier de Chinese standaard vormen.

Hiervoor zal DCA ook gebruik maken van de innovatieve kracht die beschikbaar is in China.

 

Partnerschappen met dezelfde interesses kunnen effectief opschalen met innovatie. Nieuwe en verschillende technologieën zullen een rol spelen in de tuinbouw in China.

 

DCA is een nieuw functionerend model voor de tuinbouw en kan flexibeler worden opgezet, waarbij innovatie een sleutelrol speelt.

De roots van DCA

Dezhou heeft correct geïnterpreteerd dat een solide ruggengraat voor het creëren van een Horti-industrie in China een eis is, dat echte stappen nodig zijn. Zij onderschrijven dit door deze nieuwe ontwikkeling te ondersteunen en begrijpen het belang en de levensvatbaarheid van een DCA-vereniging om ook aan Chinese zijde betere ontwikkelingen te realiseren met over de breedte gezien minder risico's. Om deze reden werken onderstaande de partijen samen en zullen ze in de toekomst intensiever samenwerken;

  • Dezhou Prefecture Government

  • Dezhou Hi-Tech Development Zone Commission

  • DCA Bestuur en Leden

Referentie basis

Dezhou is erachter gekomen dat partnerships binnen de Nederlands-Chinese samenwerkingen een fysieke basis nodig hebben voor stappen in de toekomst. Realisatie van de volgende speerpunten is in proces; 

Dezhou Horti Center
Industrie Lokalisatie Zone
Kascomplexen

© 2020 DCA